The Ultimate Guide to Baking Birthday Cakes! • Subtelne odkrycie

cake-2


birthday-cake-guide "width =" 600 "height =" 832 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https: // asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/birthday-cake-guide-216x300.jpg 216w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Tak się cieszę, że mogę podzielić się tym doskonałym przewodnikiem po pieczeniu ciastek urodzinowych! W ciągu ostatnich 7 lat blogowania podzieliliśmy się wieloma pomysłami, wskazówkami i sztuczkami dotyczącymi pieczenia tortów urodzinowych. Nauczyłem się po drodze tony i jedną z rzeczy, które cieszę się z włączenia tego roku na blogu, jest więcej powrót do podstaw nauczanie. Daje nie tylko pomysły i ładne zdjęcia, ale faktyczne umiejętności tworzenia piękna.

Pieczenie tortów urodzinowych to jeden z tematów, które najbardziej pasjonują mnie. Możesz zajrzeć do naszych archiwów tortów urodzinowych, aby dowiedzieć się, dlaczego. Pieczenie urodzinowego tortu dla kogoś to przemyślany sposób, w jaki możesz przekształcić codzienny w naprawdę wyjątkowy dzień, który zapamięta.

party-cake "width =" 600 "height =" 714 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331423_222_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / party-cake-252x300.jpg 252w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Ten ostateczny przewodnik po pieczeniu tortów urodzinowych jest pełen pomysłów i sprytnych wskazówek, których nauczyłem się przez ostatnie lata, podstawowych przepisów i inspiracji do tworzenia własnych wspaniałych tortów urodzinowych w domu. Mam nadzieję, że przypniesz go, zapiszesz i zapamiętasz na następne przyjęcie urodzinowe, na które musisz upiec.

„Och… ale jak mam zjeść ciasto, jeśli moja głowa jest tam, a moje ręce są tutaj?”
– Maria Antonina

Zacznijmy.

ciasto "szerokość =" 600 "wysokość =" 958 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331424_650_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / cake-188x300.jpg 188w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

CZĘŚĆ PIERWSZA: URODZINY CIASTA TOPPERS

Chciałbym zacząć od rozmowy o nakładkach do ciasta, ponieważ jest to pierwsza część ciasta, którą każdy zauważy. Wybrany przez ciebie cylinder do ciasta może naprawdę zrobić lub złamać wygląd ciasta.

Ciasto z tekstem od dawna jest moim ulubionym. Oprócz umiejętności dekorowania szalonego ciasta może to być najprostszy sposób, aby zamienić proste ciasto w dzieło sztuki.

Oto 5 moich ulubionych sposobów pisania na torcie:

cake-2 "width =" 600 "height =" 737 "srcset =" https://i1.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331424_637_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-2-244x300.jpg 244w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></em data-recalc-dims=

1. Pisanie na torcie z polewą

Pisanie z polewą na torcie urodzinowym to najprostszy sposób na personalizację tortu imprezowego. Najpierw poćwicz na kawałku papieru woskowego, aby przyzwyczaić się do sposobu, w jaki oblewa się lukier i trzymać wykałaczkę w pobliżu. Wykałaczka to najprostszy sposób, aby uzyskać właściwe szczegóły.

typography-cake "width =" 600 "height =" 902 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331426_901_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2013/05 / typography-cake-200x300.jpg 200w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

2. Pisanie na torcie z pokrojoną kremówką

Zabawnym sposobem na zwieńczenie ciasta jest rozwałkowanie kremówki, a następnie pocięcie go w formę. Rozwałkuj kremówkę i za pomocą foremek do ciastek alfabetu wytnij litery. Po wycięciu liter możesz użyć ich do dekoracji zewnętrznej części ciasta, a nawet upiec je w środku w ten smaczny sposób!

joy-2 "width =" 600 "height =" 984 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331427_171_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2013/12 / joy-2-183x300.jpg 183w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></em data-recalc-dims=

3. Pisanie na torcie z cukrem

Użyj drukowanego szablonu alfabetu z cukrem. Wydrukuj słowa, które chcesz wypowiedzieć, posyp cukrem lub jadalnym brokatem, aby stworzyć idealny wydruk tekstowy bezpośrednio na torcie.

letnie ciasto

4. Pisanie na torcie z czekoladą

Pisanie słów z czekoladą smakuje niesamowicie! Aby uzyskać najlepszy wygląd czekolady, użyj topniejącej czekolady cukierkowej (występuje w wielu różnych kolorach). Weź wydrukowany szablon listu i przykryj go warstwą papieru woskowego. Gdy czekolada jest gorąca, umieść ją w torbie z lukrem i prześledzić litery za pomocą gorącej czekolady. Poczekaj, aż całkowicie ostygnie na woskowym papierze i ostrożnie usuń zabawną nakładkę na imprezowe ciasto za pomocą szpatułki.

cake-4 "width =" 600 "height =" 555 "srcset =" https://i1.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331427_505_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-4-300x278.jpg 300w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

5. Pisanie na torcie z ciastem

Niezależnie od tego, czy piszesz słowa, czy aktualizujesz ciasto ze słodkim detalem (jak ręce dzieci, aby zrobić drzewo!), Użycie niewielkiej ilości ciasta kruchego lub pieczonego jest łatwym sposobem na zrobienie tego. Aby uzyskać podobny wygląd – upiecz część ciasta w szerokim, ale płytkim naczyniu do pieczenia, aby utworzyć cienką warstwę ciasta. Następnie użyj szablonu lub nawet dłoni dziecka, aby delikatnie pokroić (nożem do masła) i umieścić na gotowym torcie.

cake-19 "width =" 600 "height =" 905 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331429_888_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-19-199x300.jpg 199w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

CZĘŚĆ DRUGA: PODSTAWOWE PRZEPISY

Opanowanie tych podstawowych przepisów na ciasto jest ważną częścią tworzenia niesamowitego tortu urodzinowego.

Po zapoznaniu się z poniższymi łatwymi do przygotowania przepisami na ciasto i lukier będziesz mógł odtworzyć swoje słodycze na milion różnych sposobów. Wiele naszych przepisów na tym blogu opiera się na tych prostych zszywkach z tortem urodzinowym. Poznaj je, poćwicz je, a zanim się zorientujesz – będziesz profesjonalistą w tworzeniu ciastek.

cake-5 "width =" 600 "height =" 753 "srcset =" https://i1.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331430_875_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-5-239x300.jpg 239w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></strong data-recalc-dims=

Podstawowy przepis na ciasto waniliowe

Dobre podstawowe ciasto waniliowe nie jest niczym podstawowym. Wykonany z miłością i wspaniałymi składnikami, ten podstawowy produkt stanie się punktem wyjścia dla wielu ukochanych przepisów.

Aby przygotować podstawowy przepis na ciasto waniliowe, potrzebujesz:

  • 3 szklanki przesianej mąki
  • 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 3/4 szklanki cukru
  • 2/3 szklanki masła lub margaryny
  • 2 jajka
  • 1 1/2 łyżeczki dobrej jakości wanilii
  • 1 1/4 szklanki mleka.
  1. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Wyciągnij i nasmaruj patelnie do pieczenia. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól; odłożyć na bok. Połącz cukier i masło razem i śmietanę, aż się rozjaśni. Dodaj jajka i wanilię o temperaturze pokojowej do śmietanki i ubij, aż dokładnie się wymieszają.
  2. Dodaj mieszankę mąki porcjami do śmietanki na przemian z mlekiem, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Kontynuuj bicie przez minutę.
  3. Rozłóż ciasto równomiernie w przygotowanych patelniach. Piec 30 do 35 minut lub do momentu, aż drewniany kilof włożony na środku wyjdzie czysty.
  4. Schłodzić w patelniach na ruszcie przez 10 minut. Usuń z patelni; całkowicie się ochłodzić. Wypełnij i zamrozić zgodnie z życzeniem.

cake-6 "width =" 600 "height =" 925 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331431_432_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-6-195x300.jpg 195w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Podstawowy przepis na ciasto czekoladowe

Czekolada to przyzwoita uczta, która sprawi, że każda uroczystość będzie jeszcze lepsza niż wcześniej. Wilgotne bogactwo tego przepisu na ciasto to specjalna rodzinna uczta. Jest to jeden z moich ulubionych produktów.

Aby zrobić rodzinne ciasto czekoladowe, potrzebujesz:

  • 3 uncje niesłodzonej czekolady
  • 1/2 szklanki wody
  • 2-1 / 4 szklanki mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 patyczki (1 szklanka) masła, zmiękczone
  • 1-1 / 2 szklanki cukru
  • 4 duże jajka, oddzielone (żółtka powinny mierzyć około 1/4 szklanki, białka około 1/2 szklanki)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka maślanki
  1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
  2. Połącz czekoladę i wodę w małym rondlu i ustaw na bardzo małym ogniu. Gotuj, energicznie mieszając, gdy czekolada zacznie się topić, aż mieszanina będzie gładka. Zdejmij z ognia i ostudź.
  3. Połącz mąkę, sodę oczyszczoną i sól i przesiej je razem na duży kawałek woskowanego papieru. Umieść masło i cukier w misce miksera stojącego z nasadką łopatkową i ubij, aż będzie gładkie i dobrze wymieszane.
  4. Dodaj żółtka pojedynczo, dobrze bijąc po każdym dodaniu. Dodaj wanilię i schłodzoną mieszankę czekoladową i ubijaj, aż się wymieszają. Dodaj przesiane suche składniki w trzech częściach na przemian z maślanką, bijąc po każdym dodaniu, aż ciasto będzie gładkie.
  5. W osobnej misce miksującej ubij białka, aż będą sztywne, ale wilgotne. Delikatnie wrzuć jedną trzecią ubitych białych do ciasta. Dodaj pozostałe białka i złóż je.
  6. Podziel ciasto na trzy patelnie. W przypadku dwóch patelni napełnij co najmniej do połowy. Ciasto na ostatnią patelnię wypełni około 1/4 patelni. Piecz przez około 40-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Uwaga: trzecia patelnia upiecze się krócej, sprawdź dawkę wcześniej, około 30-35 minut.
  7. Wyjmij patelnię z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut; wyłożyć ciasto na stojaki, aby całkowicie zakończyć chłodzenie.

cake-7 "width =" 600 "height =" 757 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331432_905_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-7-238x300.jpg 238w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Podstawowy przepis na ciasto z czerwonego aksamitu

W przypadku tego czerwonego aksamitnego ciasta zastosowaliśmy lukier z serka śmietankowego, ale dodaliśmy go również do ciasta, aby uzyskać super miękkie ciasto, które rozpływa się w ustach. To cudownie słodki sposób na zakończenie brunchu wielkanocnego (lub innego!)

Aby zrobić ciasto z czerwonego aksamitu, potrzebujesz:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki niesłodzonego proszku kakaowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka niesolonego masła
  • 1 1/2 szklanki cukru
  • 4 duże jajka
  • 1 szklanka maślanki
  • 1/2 bloku kremowego sera Philadelphia
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki czerwonego barwnika do żelu
  1. Rozgrzej piekarnik do 350 ° F. Tłuszcz i mąka 2 (9-calowe) okrągłe foremki do ciasta.
  2. Przesiej mąkę, proszek kakaowy, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól w misce miksującej.
  3. Ubij masło i granulowany cukier w dużej misce przez około 5 minut lub do momentu, aż będą miękkie i puszyste. Następnie ubijaj jajka 1 na raz. Wmieszaj kremowy ser, maślankę, olej, ocet, barwniki spożywcze i 2 łyżeczki wanilii.
  4. Stopniowo ubijaj przesiane suche składniki z małą prędkością, aż się po prostu wymieszają. Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
  5. Piec 35 do 40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem z patelni.

val-heart-cake "width =" 600 "height =" 902 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331433_661_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https: // asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/val-heart-cake-200x300.jpg 200w "size =" (max-width: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Właściwy lukier może obejmować wiele grzechów z ciasta.

Domowe lukier smakuje o wiele lepiej niż odmiana kupiona w sklepie i jest bardzo łatwa do zrobienia. Oto kilka ulubionych przepisów na tort urodzinowy, aby pokryć nasze ciasta domową miłością.

rainbow-cake "width =" 600 "height =" 878 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331434_370_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2015/03 / rainbow-cake-205x300.jpg 205w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Podstawowy lukier serowy

Aby zrobić lukier ze słodkiego sera śmietankowego, potrzebujesz:

  • 3 (8 uncji) kremowy ser z cegieł
  • 1 szklanka (2 paluszki) niesolonego masła
  • ¼ szklanki mleka
  • 1 łyżka. ekstrakt waniliowy
  • 1/2 łyżeczki. Sól
  • 1 pudełko cukru pudru
  1. W dużej misce ubij kremowy ser, mleko i masło, aż będą gładkie. Dodaj wanilę i mieszankę soli razem na niskim poziomie i dodaj sproszkowany cukier niewielką ilość na raz. Ubijaj dobrze z każdym dodatkiem, aż lukier stanie się sprężysty, a konsystencja będzie wyglądać dobrze.

cake-20 "width =" 600 "height =" 817 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331435_122_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-20-220x300.jpg 220w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Podstawowy przepis na krem ​​do bitej śmietany

Aby zrobić podstawowy lukier kremowy z batem, będziesz potrzebować:

  • 2 szklanki schłodzonej ciężkiej śmietany
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru.
  1. Wlej śmietanę, wanilię i cukier do głębokiej miski lub miski miksera stojącego dołączonej do trzepaczki balonowej. Ubij śmietankę, aż utworzą się miękkie szczyty, około 10 minut; musi być wystarczająco sztywny, aby się rozprzestrzeniał.
  2. Pamiętaj, aby natychmiast użyć bitej śmietany. Jeśli szron zacznie mięknąć, umieść miskę w zamrażarce na kilka minut, a następnie ubij ponownie, aż utworzą się miękkie szczyty.

candy-jewel-cake "width =" 600 "height =" 902 "srcset =" https://i1.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331436_447_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https: // asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2015/01/candy-jewel-cake-200x300.jpg 200w "rozmiary =" (maks. szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Podstawowy krem ​​maślany

Aby zrobić lukier kremowy, będziesz potrzebować:

  • ½ szklanki masła
  • ¼ szklanki ciężkiej bitej śmietany
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego.
  1. Krem masło na średniej prędkości, od 2 do 3 minut (aż będą lekkie i puszyste). Dodaj cukier puder i mieszaj, aż będzie gładki.
  2. Dodaj śmietanę i ekstrakt waniliowy i mieszaj powoli, aż do włączenia, 2–3 minuty.
  3. W razie potrzeby dodaj więcej kremu, mieszając z małą prędkością, aż lukier osiągnie pożądaną lekką i puszystą konsystencję, około 3 do 5 minut.

cake-8 "width =" 600 "height =" 879 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331437_847_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-8-205x300.jpg 205w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

PODSTAWOWY PRZEPIS NA KUBEK

Aby zrobić podstawową babeczkę, potrzebujesz:

  • 2 patyczki masła
  • 1 ½ szklanki cukru
  • 4 duże jajka
  • 3 szklanki mąki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szklanka pełnego mleka
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  1. Nagrzej piekarnik do 350 stopni. Wyłóż tacę muffinową papierowymi wkładkami.
  1. Wymieszaj masło na wysokości, aż będzie kremowe. W osobnej misce ubij jajka, aż będą spienione. Połącz jajka z masłem i dodaj cukier i wanilię, aż będą dobrze połączone.
  1. Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól razem w innej misce.
  1. Dodaj suche składniki do mieszanki wraz z mlekiem – naprzemiennie jak dodano.
  1. Napełnij tacę z babeczkami mieszanką około ¾ pełnej pojemności i piecz przez 18-20 minut

sweet "width =" 600 "height =" 396 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331438_605_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / sweet-300x198.jpg 300w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

CZĘŚĆ 3: DOBRZE WIEDZIEĆ

Jest kilka rzeczy, które warto wiedzieć, jeśli chodzi o pieczenie tortów urodzinowych i odniesienie sukcesu w kuchni. Wiele z tych wskazówek nauczyliśmy się przez lata, a kilka z nich jest tylko dla zabawy. Jako piekarz hobby nie jest ważne, że wiem wszystko, co trzeba wiedzieć o pieczeniu ciast, ale wiedza na temat robienia naprawdę świetnych to skarb, który tak bardzo się cieszę.

To, co wiemy w kuchni, będzie smakowało na zawsze.

Oto 10 losowych wskazówek dotyczących pieczenia, które z przyjemnością znasz:

jajko "szerokość =" 600 "wysokość =" 399 "srcset =" https://i1.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331439_884_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / egg-300x200.jpg 300w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></em data-recalc-dims=

1. Wiedz, jak rozdzielić jajko

Aby poprawnie oddzielić jajko, potrzebujesz trzech misek.

Zacznij od prawidłowego rozbicia jajka – można to zrobić, delikatnie stukając nim o twardą powierzchnię, np. Blat. Nie używaj boków miski, ponieważ zbyt mocno rozbiją jajko i pozwolą, aby skorupa zmieszała się z białkami. Zamiast tego delikatnie stuknij jajko w blat i ostrożnie rozsuń obie strony.

W miarę rozsuwania boków białko jajka powinno zacząć wypaść do pierwszej miski. Uważaj, aby nie stracić również żółtka. Przechyl skorupki jaja tam iz powrotem, żółtko delikatnie przechodząc między nimi, aby umożliwić opadnięcie całego białka jaja. Umieść żółtko w osobnej misce i natychmiast przykryj folią.

Powtórz w razie potrzeby i połącz żółtka, jeśli są potrzebne do przepisu.

how-to-frost-with-fondant "width =" 600 "height =" 902 "srcset =" https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2013/04/how-to-frost-with-fondant .jpg 570w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2013/04/how-to-frost-w--fondant-200x300.jpg 200w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px „/></p data-recalc-dims=

2. Umieć pracować z kremówką

Przykryj ciasto kremówką, umieszczając około połowy bloku kremówki na desce do krojenia. Umieść resztę kremówki w torbie Ziploc, aż będzie ponownie gotowy do użycia. Posyp cukrem pudrem na płaską powierzchnię lub deskę. Rozpocznij wyrabianie kremówki do praktycznej konsystencji. Rozwałkuj kawałek kremówki za pomocą wałka do ciasta do grubości około 1/4,, podnosząc i obracając w miarę ruchu. W razie potrzeby posypać większą ilością cukru pudru, aby zapobiec przywieraniu kremówki.

Ostrożnie unieś kremówkę obiema rękami i umieść ją nad ciastem, wpatrując się w oczy w miejscu, w którym będzie równo ułożona na cieście. Przykryj ciasto kremówką. Delikatnie wygładź dłońmi na wierzchu i w dół po bokach ciasta, formując kremówkę do ciasta. Wytnij nadmiar kremówki z podstawy ciasta ostrym nożem.

cake-10 "width =" 600 "height =" 986 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331441_644_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-10-183x300.jpg 183w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></strong data-recalc-dims=

3. Umieć używać jadalnego brokatu

Jadalny blask natychmiast ożywi każde ciasto! Użyj brokatu, aby przykryć całe ciasto lub zrobić jasne paski. Kup wybór jadalnego brokatu w dziale pieczenia w sklepie rzemieślniczym. Byłem mile zaskoczony wspaniałymi kolorami, które ewoluowały dzięki temu zabawnemu produktowi. Jeśli nigdy wcześniej nie stosowałeś jadalnego brokatu, jest łatwy w użyciu i smakuje jak cukier.

Aby zrobić brokatowe paski imprezowe. Połóż kawałki papieru woskowego prosto na torcie; Delikatnie przycisnąłem papier palcem do szronu, aby go przytrzymać. Następnie posyp jadalny brokat, tworząc ładne ciasto wypełnione błyszczącymi paskami. Powtórz układanie papieru woskowego i posypanie brokatem na wierzchu ciasta.

Pozwoliliśmy, aby nasze paski rozpłynęły się na boku, aby uzyskać artystyczny wygląd, ale można łatwo owinąć papier po bokach, aby kontynuować proste linie wzdłuż boków ciasta. Linie nie będą idealne (w końcu są błyszczące!), Ale wygląd jest niesamowity i szalony, prosty do stworzenia.

cake-12 "width =" 600 "height =" 943 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331442_899_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-12-191x300.jpg 191w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

4. Umieć piec ciasta w słoikach

Aby w prosty sposób zaprezentować wspaniałe ciasta na imprezie, podawaj je w szklanych słoikach. Słoiki z masonem, słoiki z knotem, a nawet małe filiżanki Dixie mogą służyć jako taca na dobre ciasto. Każdy przepis na ciasto można rozbić i upiec w ten sposób. Umyj i osusz szklane słoiki i napełnij około ¾ drogi ciastem przed pieczeniem na biszkopcie. Warstwa truskawek i lukier na indywidualne ciasto tego jest wyjątkowe i osobiste!

doodle-cake "width =" 600 "height =" 904 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331443_571_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / doodle-cake-199x300.jpg 199w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

5. Wiedzieć, jak zrobić doodle ciasta

Wykonywanie wiórków czekoladowych – lub bazgrołów, jak lubię je nazywać, to łatwy sposób, aby zamienić każdą lukierę we wspaniałą prezentację ciasta. Doodles są niesamowite do zakrycia jednego lub dwóch miejsc, które nie okazały się całkiem zgodne z planem i nadały całemu ciastu świąteczną teksturę na przyjęcie.

Próbowaliśmy zrobić te gryzmoły na wiele różnych sposobów i oto końcowy wynik …

Najlepszym sposobem na ich zrobienie jest użycie pełnej czekolady dobrej jakości (Moimi ulubionymi są 90% ciemnego kakao lub orzechowej białej czekolady). Przytrzymaj drążek z jednej strony i biegnij z boku krajalnicy do sera. Nie chcesz zetrzeć czekolady, ponieważ kawałki będą zbyt małe – ale użyj strony ustawionej do tworzenia plasterków sera. Ostrożnie spuść czekoladę, a za każdym razem uzyskasz idealne gryzmoły na imprezy.

cake-14 "width =" 600 "height =" 823 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331444_504_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-14-219x300.jpg 219w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

6. Umieć umieszczać kwiaty na torcie

Umieszczanie kwiatów na torcie jest jednym z moich ulubionych i jednym z najprostszych sposobów dekoracji ciasta. Aby stworzyć natychmiast wspaniałe ciasto, najlepiej użyć jadalnych kwiatów.

Niektóre z moich ulubionych jadalnych kwiatów to stokrotki, zimozielone gałązki, CHRYSANTHEMUMS, lawenda, bazylia, DAYLILIES, NASTURTIUMS, bratki, róże i kwiaty squasha.

Przełóż wykałaczkę przez najgrubszą część główki kwiatowej – zwykle znajduje się tam, gdzie kwiat zacząłby pączkować. Drugi koniec przyklej do ciasta, gdzie kwiaty powinny pozostać na miejscu. Za pomocą tej sztuczki możesz stworzyć tak duży kwiatowy wygląd, jak chcesz. Często będę dążył do połączenia 8-9 różnych główek kwiatowych za pomocą drutu kwiatowego, a następnie za pomocą wykałaczek przymocuj je do ciasta z tyłu, aby uzyskać skończony kaskadowy wygląd, który nie jest zwykły.

cake-15 "width =" 600 "height =" 998 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331445_782_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-15-180x300.jpg 180w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

7. Wiedz, jak upiec ciasto w jajku

Aby sprawić, by tort urodzinowy pisanki wbiły się w małą dziurę w wierzchu każdego jajka i delikatnie pociągnęły górną 1/5 skorupy jajka. Wylej wnętrze i zachowaj na przyszłość. Opłucz każdą skorupkę i pozwól jej wyschnąć przed zanurzeniem i malowaniem za pomocą zestawu do farbowania jajek (lub utwórz domową jadalną farbę do jajek). Poczekaj, aż jajka całkowicie wyschną.

Wymieszaj swój ulubiony przepis na ciasto zgodnie z instrukcją. Napełnij każde jajko około 3/4 wysokości ciasta. Najprostszym sposobem, aby jajka pozostały w tym procesie, jest użycie tacy na babeczki. Mini taca pomieści jedno jajko na gniazdo. Duża taca na babeczki może pomieścić 2 jajka na gniazdo, ale uważaj, aby jajka się nie dotykały, ponieważ przyrumieniają się po stronie, z którą się stykają.

Piecz jajka często sprawdzając. Nie będą musieli piec przez cały czas, jaki sugeruje przepis, nasz upiekł około 1/2 czasu. Sprawdź podobieństwo, wkładając wykałaczkę do środka, gdy wyjdzie ona czysta, jajka są gotowe.

cake-16 "width =" 600 "height =" 802 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331458_94_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-16-224x300.jpg 224w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

8. Wiedzieć, jak przykryć ciasto posypką

Posypanie ciasta posypką to wspaniały sposób na oświadczenie, że wszyscy pokochają! Znalazłem łatwy sposób na zrobienie cudownego posypanego ciasta bez znalezienia posypek w szczelinach mojej kuchni trzy lata później!

Aby to zrobić, zacznij od ciasta z ustawioną warstwą miękiszu.

Umieść ciasto w szerokim pudełku z wargą pokrytą woskowanym papierem (zwykle biorę do tego nasze ostatnie pudełko Costco – zawsze ma idealny rozmiar). Oszronić ciasto i szybko zacząć klepać posypkę z boku ciasta. Aby to zrobić – lekko zwilż dłoń, zalej dłoń posypką, a następnie szybko umieść dłoń wokół boku ciasta. Może być konieczne powtórzenie go kilka razy, aby uzyskać dobre pokrycie.

Te kroki sprawiają, że ciasto pokryte jest idealnie posypką bez całego bałaganu!

cake-17 "width =" 600 "height =" 748 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331459_10_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-17-241x300.jpg 241w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></em data-recalc-dims=

9. Wiedz, jak upiec ciasto w cytrynie

Pieczenie ciasta w cytrynie lub innych smacznych owocach to wspaniały sposób na rozpoczęcie prysznica lub wiosennego przyjęcia urodzinowego! Kreatywny, zabawny i łatwy do uruchomienia.

Pokrój jedną cytrynę na pół. Wydrąż obie strony i napełnij cytrynę ulubionym przepisem na ciasto. Zawiąż cytrynę zamkniętą sznurkiem. Włóż przywiązaną cytrynę do ciasta w blaszanej folii i upiecz. Ustaw piekarnik, aby podwoił normalny czas gotowania i zmniejsz temperaturę przepisu o 50 stopni, aby uzyskać idealnie owocowy słodki smakołyk.

cake-18 "width =" 600 "height =" 646 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331460_215_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-18-279x300.jpg 279w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

10. Umieć upiec ciasto poziomowe

Sekret pieczenia poziomego ciasta za każdym razem jest tak prosty. Będziesz szczęśliwy zaskoczony… Przed włożeniem foremek do ciasta do piekarnika użyj starej ściereczki do naczyń lub starej koszuli (tylko niewielkiej długości materiału) i zawiąż ją na patelni. Ciężar na zewnątrz pozwoli ci równomiernie upiec ciasto i rozwiąże odwieczny problem ciasta warstwowego.

sernik porzeczkowy

CZĘŚĆ CZWARTA: WAŻNE WSKAZÓWKI NA TEMAT URODZINY

Oto jak pokroić idealny kawałek ciasta.

  1. Zamroź swój nóż. Włóż go do zamrażarki na około godzinę przed cięciem ciasta – z łatwością pokroi każdą kruszonkę i krem ​​maślany.
  2. Zacznij od wycięcia wewnętrznego koła. Użyj noża w górę i w dół, aby wyciąć koło na środku ciasta. Około 3 cali średnicy – więcej dla bardzo dużego ciasta.
  3. Następnie wycinaj z boku jak zwykle, aby kawałki dobrej wielkości, które nie mają wewnątrz ciasta, wypadały wszędzie! Za każdym razem działa jak urok.

cake-service "width =" 600 "height =" 599 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331463_194_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / cake-service-150x150.jpg 150w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/cake-service-300x300.jpg 300w "size =" ( maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Oto lista często używanych zamienników, ponieważ niektóre dni powrotu do sklepu po prostu nie są opcją. 😉

  • Jeśli nie masz i użyj jajka hed tłuczonego banana
  • Jeśli nie masz cukru, użyj miodu w stosunku 1: 1
  • Jeśli nie masz brązowego cukru, użyj białego cukru w ​​stosunku 1: 1 + 1 łyżka melasy
  • Jeśli nie masz oleju roślinnego, użyj musu jabłkowego w stosunku 1: 1

masło "szerokość =" 600 "wysokość =" 599 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331464_786_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / butter-150x150.jpg 150w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/butter-300x300.jpg 300w "size =" (max-width: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

cukier "szerokość =" 600 "wysokość =" 599 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331465_981_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / sugar-150x150.jpg 150w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/sugar-300x300.jpg 300w "size =" (max-width: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

mąka "szerokość =" 600 "wysokość =" 599 "srcset =" https://i2.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331466_523_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/ uploads / 2016/01 / mąka-150x150.jpg 150w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/flour-300x300.jpg 300w "rozmiary =" (maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

piekarnik-temperatura "szerokość =" 600 "wysokość =" 599 "srcset =" https://i0.wp.com/pense.pl/wp-content/uploads/2020/01/1578331466_871_The-Ultimate-Guide-to-Baking-Birthday-Cakes-•-Subtelne-odkrycie.jpg?w=696&ssl=1 600w, https://asubtlerevelry.com/ wp-content / uploads / 2016/01 / oven-temp-150x150.jpg 150w, https://asubtlerevelry.com/wp-content/uploads/2016/01/oven-temp-300x300.jpg 300w "rozmiary =" ( maksymalna szerokość: 600px) 100vw, 600px "/></p data-recalc-dims=

Mrożona babka z opadającymi posypkami

Wszyscy razem gramy w tę grę! Chociaż argumentowałbym, że nasze własne archiwa piekarnicze zawierają wystarczająco dużo radosnych i kreatywnych przepisów, abyś pieczał przez cały rok – zawsze pojawiają się nowe i świeże pomysły. Jak przepis na ciasto z dyni i ciasto smores, które uwielbiam!

Oto kilka moich ulubionych miejsc online, aby podróżować w poszukiwaniu inspiracji i pomysłów na słodycze. Gdy podstawowe przepisy na tort urodzinowy zostaną odrzucone, strony te dadzą ci wielką inspirację do dalszego rozwijania swoich parapetów.

Call Me Cupcake | Grey lubi wesela | Desery Na śniadanie | Sugar & Cloth

Mam nadzieję, że ten ostateczny przewodnik po pieczeniu tortów urodzinowych zachęci Cię do pieczenia w tym roku, a jeśli jesteś doświadczonym weteranem pieczenia tortów urodzinowych, chciałbym wiedzieć, jakie masz inne wskazówki dotyczące pieczenia.

(Wszystkie zdjęcia z naszych archiwów tortów urodzinowych).