Piekarz – samouk robi furorę swoimi lodami na patyku stworzonymi z resztek!

Raymond, znany jako Ray Ray, jest piekarzem-samoukiem pochodzącym z Melbourne. W zeszłym roku skończył studia magisterskie z rachunkowości, jednak stwierdził, że finanse to nie jest coś, czym chciałby się zajmować całe życie.

Zaczął robić rożne wypieki, początkowo było to tylko skromne hobby. Zaczął się dzielić swoją pasją z rodziną i znajomymi, od tamtej pory na każdą imprezę przynosił upieczony przez siebie tort lub ciasto.

Ray Ray jest najbardziej znany ze swoich unikalnych tortów oraz cake-popsicles, czyli mini-ciast wyglądających jak lody na patyku. Pomysł na te ostatnie zrodził się w jego głowie w trakcie tworzenia tortów.

Zauważył, że po upieczeniu tortu lub po nieudanej próbie stworzenia nowego ciasta zostaje mu bardzo dużo resztek, które były niewykorzystane. Postanowił wystartować z cake-popsicles, które zostały bardzo pozytywnie odebrane.

Raymond uznał, że nowy kształt zapewni mu oryginalność. Przy okazji stworzy nowe pole manewru jeśli chodzi o zdobnictwo swoich wypieków.
Ciasta występują w przeróżnych smakach.

Klasyczne masło, czarny sezam, szpinak, biały lotos czy solone żółtka to tylko niektóre z innowacyjnych smaków wprowadzonych przez Ray Ray’a.

Jego projekty inspirowane są postaciami z kreskówek, elementami natury, architekturą etc. Raymond przyjmuje zamówienia na wypieki, poza tym w zeszłym roku. Podróżował do wielu krajów, aby przedstawić swoje pomysły i podzielić się nimi z szerszą publicznością.


Tym słodkościom nie sposób się oprzec! Tutaj instagram artysty