Jak wyglądałyby nasze posiłki, gdyby nagle nadszedł epoka lodowcowa?


Jako fotograf żywności poświęcam w tym roku dużo czasu na najbardziej szalone sesje zdjęciowe z jedzeniem dla mojego osobistego projektu fotografii żywności „52 razy”. Tej jesieni spędziłem ponad miesiąc przygotowując, a następnie fotografując specjalną sesję zdjęciową żywności, podczas której zamarzliśmy w kostkach lodu nie tylko oddzielne produkty spożywcze lub składniki, ale całe przygotowane potrawy, a nawet napoje! Jakby epoka lodowcowa nadeszła, kiedy czekałeś na przyjaciół z obiadem gotowym na stole w kuchni.

Cały proces był długi i skomplikowany, ale oto one – posiłki w kostkach lodu. Tak wyglądałyby nasze posiłki dla przyszłych pokoleń.

Jest to jedna z kreatywnych, a nie zwykłych sesji zdjęciowych, które zrobiłem w tym roku dla mojego osobistego projektu 52 razy (www.52times.eu), którego celem jest pokazanie różnych możliwości fotografowania żywności.

Czytaj więcej

Sałatka z sumem w kostce lodu

Mrożone danie z piersi kaczki

Zielony koktajl w lodzie

Deser mrożony – ciasto czekoladowe

. (tagsToTranslate) #foodphotographer (t) fotografia żywności (t)