Jagodowa kruszonka (z tajnym składnikiem) • Subtelne odkrycie

Blueberry + Basil Crumble


Jest lato, co oznacza moją ulubioną wycieczkę z dzieciakami: zbieranie jagód! Wędrujemy po błocie, napełniamy wiadra i próbujemy soczystych jagód. Mamy jeżyny i truskawki w pobliżu, ale wiesz, co chciałbym, żebyśmy mieli? Jagody! Uwielbiam dobrą jagodową kruszonkę, jagodową klamrę lub jagodowe ciasto. Ale czasami mogą się trochę nudzić. W zeszłym tygodniu znalazłem idealny sposób na zrobienie prostego świeżego deseru i nadanie mu smaku. Od dawna szukam przepisu, który podaje niesamowity smak, jest zdrowy, łatwo się łączy i wygląda spektakularnie. To nie jest zbyt wiele, aby poprosić o deser. Dobrze? W przeszłości zrobiłem ten jagodowy pyszny chleb, ale ja pragnąłem czegoś bardziej świeżego i letniego.

Wprowadź moją nową (i wkrótce legendarną!) Jagodę – Bazylia – Kruszyć się. Zrobiliśmy to pewnej nocy i Matt szybko poinformował mnie, że powie „tak” na wszystko, o co zapytam, jeśli tylko będzie mógł zjeść więcej tego deseru. Następnej nocy podaliśmy go znajomym. Wszystkim się podobało!

Chrupiąca jagoda

zdobione słoiki na jagody

Deser Jagodowy

Jagodowa kruszonka w pojedynczych słoikach

Możesz zrobić wszystko z wyprzedzeniem, aby ułatwić przygotowanie imprezy. Podawaj deser w ramekinach lub miniaturowych pojemnikach Weck te.

Zanim wskoczyłem do przepisu, wiedziałem, że chcę, aby nasze pojemniki miały trochę stylu. Użyłem długości pomponów i odrobiny gorącego kleju, aby przykleić wykończenie do naszych słoików. W ten sposób wyglądają bardziej świątecznie i naprawdę podkreśla to, jak wyjątkowy jest ten deser.

Gdy słoiki zostaną wyczyszczone, przycięte pojemniki mogą mieć wspaniałe drugie życie jako słodkie etui na ołówki do biura.

Jagoda + bazylia Crumble

Przed napełnieniem słoików użyliśmy małego sprayu Pam w każdym z nich. Często używam Pam w codziennym gotowaniu. Używanie go do tych słodyczy pozwala gościom łatwo wybrać deser i sprawia, że ​​sprzątanie jest szybkie. Ponieważ lubię często gotować desery w ładnych pojemnikach i dziwacznych kawałkach w stylu vintage – umieszczenie w środku spryskanej warstwy znacznie ułatwia moją pracę.

Jagoda + bazylia Crumble

Jagodowa Kruszonka

Letni faworyt borówki!

  • 2)
    litry
    świeże jagody
  • 1/4
    Puchar
    świeża bazylia
  • 1
    średni
    cytrynowy
  • 1
    Puchar
    mąka migdałowa
  • 1/2
    Puchar
    posiekane migdały
  • 1/4
    Puchar
    olej kokosowy (stopiony)
  • 2)
    łyżka
    syrop klonowy
  • 1
    łyżeczka
    gałka muszkatołowa
  • 1
    łyżeczka
    cynamon
  • 1/2
    łyżeczka
    sól (opcjonalnie)
  1. Połącz jagody, posiekaną bazylię i sok z jednej cytryny razem w misce, wrzuć, aby połączyć. Napełnij pojemniki tą mieszaniną.

    Następnie połącz wszystkie pozostałe składniki w misce i mieszaj widelcem, aż się połączą. Pokryj każdą mieszankę owocową kruszonką. Możesz to wszystko zrobić z wyprzedzeniem. Po prostu zostaw desery w lodówce, aż będą gotowe do upieczenia.

    Nagrzej piekarnik do 350 stopni. Umieść szklane pojemniki na biszkopcie na środkowej półce.

Fakty żywieniowe

Jagodowa Kruszonka

Kwota na porcję

Kalorie 120

* Procent dziennych wartości opiera się na diecie 2000 kalorii.

Czy zostały jakieś jagody? Oto kilka innych pomysłów na rzeczy, które możesz wypróbować: Popsicles z potrójnymi jagodami, Sangria z kostkami lodu z jagodami lub specjalne letnie ciasto!

Jagodowa Kruszonka

Jagoda + bazylia Crumble