Idealne ciasto Pinata • Subtelne odkrycie

Pinata Cake


Zrobiliśmy ciasto pinata !!! Moje marzenia właśnie się spełniły.

Nie ma nic, co lubię bardziej niż pinaty na przyjęcia urodzinowe. Ich świąteczna natura sprawia, że ​​każdy dzień jest wyjątkowy. Obudziłem się o drugiej w nocy pewnej nocy z tym szalonym pomysłem, że moglibyśmy zrobić tort urodzinowy, który chowałby w środku smakołyki, tak jak pinata. Ciasto Pina, Cak-Ata, Ciasto Pinata!

Ciasto PinataCiasto Pinata

Robienie ciasta Pinata

Pracowałem z moim przyjacielem Atena sprawić, aby się wydarzyło. Nie mógłbym być bardziej szczęśliwy, gdy mogę powiedzieć, że jest to możliwe i naprawdę łatwe do wyprodukowania. Podaj jedną na następnej imprezie urodzinowej, aby oczarować gościa honorowego smakołykami w środku (tak zabawnie!).

Do zrobienia ciasta Pinata będziesz potrzebować

  • dwa pudełka mieszanki ciasta (dowolny smak),
  • dwa pojemniki z lukrem (dowolny smak),
  • na asortyment małych cukierków (tj. żelki, M & M, lizaki, batoniki czekoladowe wielkości przekąski itp.),
  • 1,5 kwarty miski bezpiecznej dla piekarnika (natłuszczonej i posypanej mąką) oraz przesunięta szpachelka.

Wewnątrz ciasta Pinata

Jak zrobić ciasto pinata

Wymieszaj ciasto zgodnie ze wskazówkami na pudełku. Podziel ciasto równo na dwie miski (lub użyj tej samej miski i upiecz jedno ciasto, a następnie kolejne, pozwalając miskę ostygnąć między nimi). Piec ciasta w 350 stopniach F przez 45-50 minut. Sprawdź ciasta pod kątem donacji wykałaczką lub szpikulcem.

Wyjmij ciasta z piekarnika. Po 10 minutach ostrożnie zamień ciastka na półkę i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Aby złożyć ciastka Pinata, musisz

Ułóż talerz nad ciastem i odwróć, aby popękana strona była skierowana do góry (gładka strona powinna znajdować się na dole). Ostrym nożem, równo rozetnij wokół ciasta, aby zdjąć kopułę. Powtórz z innym ciastem.

Ułóż ciasto odsłoniętą stroną do góry (stroną, z której zdjęto kopułę). Za pomocą noża wykonaj kontur mniejszego koła w cieście, pozostawiając około 2-3 cali od krawędzi. Delikatnie wyjmij wnętrze łyżką, schodząc o kilka cali (kredyt Brian w dh inc). Uważaj, aby nie przebić ciasta po bokach lub na dole. Umieść pokruszone kawałki ciasta w osobnej misce i oszczędzaj (można ich później użyć do wyskakiwania ciasta). Powtórz z innym ciastem.

Połóż jedno ciasto na talerzu do ciasta / stojaku (możesz użyć deski do ciasta), wydrążonym środkiem do góry. Zastosuj lukier na warstwie ciasta dookoła; pozwoli to na przyleganie drugiego kawałka ciasta po umieszczeniu na nim.

Wypełnij dziurę różnorodnymi cukierkami. Po zakończeniu ostrożnie umieść drugie ciasto na torcie wypełnionym cukierkami, upewniając się, że wyrównuje krawędzie.

Za pomocą przesuniętej szpatułki nałóż okruchy szronu na ciasto pinata (wskazówka: umieść paski pergaminu pod ciastem, aby ułatwić czyszczenie!). To początkowe oszronienie zabezpiecza zbłąkane okruchy i pozwala uzyskać bardziej estetyczny, wykończony wygląd po zastosowaniu drugiego oszronienia. Wstaw ciasto do lodówki na 15 minut, aby się ochłodziło.

Wyjmij ciasto z lodówki. Nałóż drugą warstwę szronu. Udekoruj ciasto pinata zgodnie z życzeniem (użyliśmy posypek konfetti).

Pierwsze cięcie ciasta ujawni niespodziankę cukierków i smakołyków w środku! Po wyjęciu pierwszego kawałka resztę ciasta należy pokroić, bo inaczej się zapadnie. Ciesz się!

** Resztki ciasta, które zostały wcześniej usunięte, można wykorzystać do wyskakiwania ciasta.

P.S. Użyj tego samego przepisu na ciasto, aby zacząć od innych pomysłów na tort urodzinowy 3-poziomowy tort Smorgasbord lub tort urodzinowy z balonem do edycji. Dodatkowo ciasto dyniowe byłoby czymś naprawdę łatwym i przyjemnym do wypełnienia słodyczami!

Fotografia i stylizacja autorstwa Athena Plichta pod kreatywnym kierownictwem Victorii Hudgins.