Ciastka i animacja idą teraz w parze, ponieważ francuski animator Alexandre Dubosc robi Melting POP! Cudownie wyglądające ciasto czekoladowe jest tak naprawdę smacznym wcieleniem fonotropu, nowoczesnym wcieleniem zoetropu.
Ta metoda pre-animacji wykorzystywała cylinder z pionowymi szczelinami po bokach i ciągiem obrazów po wewnętrznej stronie cylindra. Został stworzony, aby stworzyć iluzję tworzenia ruchu. Fonotrop faktycznie działa, by wywołać iluzję kamery, i tak widać ziarna kukurydzy wyskakujące z czekoladowego ognia.
Alexandre Dubosc studiował w Supinfocom i jest magistrem sztuki europejskiej. Tworzy zarówno sztukę ruchomą, jak i nieruchomą. Nazywa „Topniejącym POP” „Czekoladowa mieszanka mojej wizji POP”. Odpowiednia nazwa, biorąc pod uwagę zarówno wyskakujące jądra, jak i wygląd Pac Mana.
Więcej informacji: alexandre-dubosc.com | Facebook | świergot | flickr (h / t: kolosalny)
. (tagsToTranslate) Alexandre Dubosc (t) animacja (t) animator (t) ciasto (t) sztuka kulinarna (t) Topienie POP (t) One-Up (t) Pac Man (t) popcorn (t) zoetrop