30 razy ludzie odkryli dziwne rzeczy i Internet pomógł je rozpoznać

30 razy ludzie odkryli dziwne rzeczy i Internet pomógł je rozpoznać


Czy natknąłeś się kiedyś na coś dziwnego i niezwykłego, co spowodowało, że podrapałeś się po głowie? Nie martw się – są ludzie „Co to za rzecz?”Subreddit może ci pomóc. Od rozpoznawania tajemniczych walut po rozwiązywanie przestępstw poprzez identyfikowanie niejasnych części samochodowych, nic nie wydaje się zbyt dużym wyzwaniem dla tej społeczności.

Sprawdź wszystkie dziwne rzeczy rozpoznane przez „What Is This Thing?” W galerii poniżej!

h / t: Znudzona panda

Czytaj więcej

Contents

# 1 Znalazłem kamień na ganku mojego nowego domu, przewróciłem go i zobaczyłem. Czy to skamielina?

Źródło obrazu: livefast_dieawesome

Odpowiedź: Tak, to skamielina. Wrażenie z pnia drzewa.

# 2 Znalazłem tego małego faceta pod schodami w garażu w centrum handlowym. Odzież jest zrobiona z nici, a jego włosy są zrobione z czegoś, co wydaje się klejem zanurzonym w brud. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: Zbunny666

Odpowiedź: To zmartwiona lalka. Mówisz o tym swoim zmartwieniom i wkładasz je pod poduszkę w nocy. Ma to usunąć twoje zmartwienia podczas snu.

# 3 Jaki jest sens takiego urządzenia?

Źródło obrazu: SkorGaming

Odpowiedź: Prezerwatywa do ładowania USB. W ten sposób możesz podłączyć telefon do losowego portu USB i mieć pewność, że żadne dane nie zostaną wymienione. Tylko piny zasilania są przekazywane do telefonu. Nazywany także zatrzymaniem synchronizacji.

# 4 Znalazłem tę białą, rozmytą rzecz w mojej piwnicy, Mother Freaked Out. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: iDrinkOxygen

Odpowiedź: Pająki zainfekowane grzybem wyglądają tak.

# 5 Babcia otrzymała to od swojej przyjaciółki po jego śmierci. Nikt w Centrum Seniora nie żyje, wie co to jest. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: wetbutter

Odpowiedź: Rura opiumowa

# 6 Znalazłem to w domu Rozdzieram na strzępy w książce, jakby ktoś chciał je zatrzymać Nie myśl, że to prawdziwe pieniądze

Źródło obrazu: zangoku

Odpowiedź: Pieniądze z Filipin, kiedy zostały zajęte przez Japonię w 1941 roku.

# 7 Każdy wie, jak nazywane są te okrągłe wrażenia i do czego służą?

Źródło obrazu: csaduck

Odpowiedź: Stare okna były wykonane ze szkła rozłożonego na płask. To jest środek obrotu.

Nowe okna wykonane są ze szkła unoszącego się na basenie stopionej cyny, co sprawia, że ​​bardzo płaskie szyby nie są denerwujące.

# 8 Ta naklejka na wewnętrznej stronie okładki używanej Biblii. Całkiem pewne, że przedstawia kuropatwę i drzewo figowe, które mają biblijne powiązania, ale nie mają pojęcia, co to oznacza

Źródło obrazu: wzdłuż twojego kadłuba

Odpowiedź: Bez krzaków / przepiórek. Naklejka wyborcza z 1992 r.

# 9 Moja dziewczyna znalazła je na kolacji? Czy to nasiona?

Źródło obrazu: GrandpaSquarepants

Odpowiedź: Całkiem niezły obraz jaj owadów.

# 10 To należało do mojego pradziadka. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: Wielebny_Mikey

Odpowiedź: jaJeśli to prawda, to naprawdę stary Gibson z lat 1903–1933. Będzie więcej wart, niż myślisz, więc bądź na to ostrożny. Poważnie.

# 11 Poszedłem zwiedzać białe piaski w Nowym Meksyku i znalazłem… obiekt. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: xopethx

Odpowiedź: Wygląda na to, że może to być tytan – kulki tytanu o podobnej wielkości są stosunkowo często znajdowanymi odpadkami kosmicznymi

# 12 Znalazłem, że zaciął się w moim zamku przednich drzwi, ma około 1,5 ”długości. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: TheNinjaJedi

Odpowiedź: To klucz napinający z zestawu zamka.

# 13 Były to bezpłatne wędrowanie w zoo, więc nie miały na nich znaku / informacji. Myślałem, że były zające, ale chodzili na czworakach i ręce dość długi przód i tylne nogi. Co to jest?

Źródło obrazu: Dan1378

Odpowiedź: Cavy Patagonian.

# 14 Badanie domów plantacji w latach 1700-tych. Co jest zwisające z sufitu w tej jadalni?

Źródło obrazu: Bbbodypaint

Odpowiedź: Bardzo wczesny wentylator sufitowy. Lina u góry byłaby ciągnięta, aby stworzyć ruch do przodu i do tyłu, aby wachlować powietrze i utrzymywać muchy z dala od stołu podczas posiłku.

# 15 Co to za rzeczy i co robią?

Źródło obrazu: Achilles_Of_Reddit

Odpowiedź: To europejskie czerwone ślimaki. I robią to.

# 16 Saw On My Flight To Cali. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: ddIuTTuIbb

Odpowiedź: W szczególności wygląda to na skoncentrowane ciepło słoneczne. Wykorzystuje lustra do odbijania światła do centralnej wieży, która jest ledwo widoczna na zdjęciu z powodu odbijającego się od niej blasku. Światło jest następnie przekształcane w ciepło, gdzie napędza turbinę parową lub inny silnik cieplny.

# 17 Okrągły obiekt na szczycie samochodu. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: AllAmericanHero28

Odpowiedź: Bubbl, To jak uber skierowany do dzieci lub tych, którzy mają dodatkowe obawy dotyczące tego, kim są kierowcy.

„Bubbl Investments, LLC została uruchomiona w sierpniu 2016 r. W obszarze DFW. Został założony przez grupę osób z siedzibą w Dallas, w tym byłego zastępcę szefa policji w Dallas. Nasze przejażdżki prowadzone są przez niepracujących lub emerytowanych funkcjonariuszy policji, którzy zostali dokładnie sprawdzeni. Wszystkie samochody będące własnością floty i kierowcy są regulowane przez firmę. Bubbl dokładnie stwierdził potrzebę zapewnienia opcji bezpiecznej jazdy, szczególnie dla dzieci, rodzin specjalnej troski i seniorów. ”

# 18 Jakiś rodzaj materiału wybuchowego leżącego na podłodze w serwerowni?

Źródło obrazu: WhySoSadCZ

Odpowiedź: To pocisk zwisający Rosyjski pocisk MCLOS ATGM. Powodzenia w tym zarodku.

# 19 Wieszaki łazienkowe, które można przesuwać w górę lub w dół. Dlaczego chcesz je obniżyć?

Źródło obrazu: Jason_Whorehees

Odpowiedź: Nazywamy je anty-ligaturą. Jeśli reszta przedmiotów w pokoju również nie ma właściwości przeciw podwiązaniu (klamki, zawiasy drzwi, dozownik TP itp.), Nie ma sensu mieć go tam. Jeśli wszystko inne JEST, to jesteś w pokoju zaprojektowanym dla osób, które są zagrożone samobójstwem.

# 20 Moja siostra znalazła to podczas czyszczenia ryby. To było w jamie ustnej, a w żołądku była mniejsza. Ktokolwiek wie co to jest?

Źródło obrazu: oJHzgzUHu

Odpowiedź: Zjadliwy język pasożyt (cymothoa exigua). Naprawdę bronowanie.

Zjada język ryby, a następnie zajmuje jego miejsce.

# 21 Część samochodowa znaleziona u rowerzysty Hit and Run Fatality Today

Źródło obrazu: grzyby cordyceps

Odpowiedź: 1988 Chevy Silverado ramka reflektora.

Ludzie wciąż pytają, skąd to wiem … Byłem inspektorem stanu Maryland od dłuższego czasu, a część inspekcji każdego samochodu i ciężarówki do niedawna była obowiązkową regulacją reflektorów … Gdybym musiał zgadywać, powiedziałbym ktoś z firmy sprawdzającej reflektory marki Hoppy prawdopodobnie dawno, dawno temu przekupił niektórych polityków, co sprawiło, że każda stacja musiała kupować sprzęt do przeprowadzania inspekcji… W każdym razie zrobiłem mnóstwo zmian w regulacji reflektorów, więc od razu wiedziałem, do czego służy wycięcie w plastiku. Najpierw sprawdziłem 1988 Ram 1500 ciężarówek i przez przypadek zobaczyłem zdjęcie ciężarówki Chevy z połowy lat 80.

# 22 Widziałem tę „chmurę” w drodze do pracy Wczoraj rano, 22 maja, o 5 rano Est. Inne niż to, niebo było całkowicie czyste. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: TheRealDuHass

Odpowiedź: Start rakiety. Mieszkam w pobliżu kompleksu startowego. Zobacz to dużo.

23 lotnisko Heathrow. Wygląda na to, że się nie zmienił. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: woodrowchillson

Odpowiedź: Na szkolenie przeciwpożarowe na lotniskowej straży pożarnej.

# 24 Zobaczyłem ten naturalny fenomen w pobliżu mojego domu. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: varunpotter

Odpowiedź: Chmura soczewkowa.

# 25 Jest to około. 3 metry długie i otwarte na końcu. Znaleziono z podobnymi rozglądającymi się rozrzuconymi po zboczu podczas wędrówki. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: Jakob_W_

Odpowiedź: To urządzenie nazywa się Gazex i służy do rozpoczynania lawin, dzięki czemu mogą kontrolować, kiedy i gdzie się zdarzają. Ten system kontroli lawin wykorzystuje specjalnie skonstruowane i „eksplodujące” miejsca oraz lampy zbudowane w kluczowych lokalizacjach na terytorium lawinowym, aby wyzwolić lawiny w kontrolowanym czasie. Wybuchy dosłownie detonują mieszaninę tlenu i propanu ze struktur rurowych. Siła wybuchowa wyrzucona z tub wywołuje lawiny. Wybuchy wybuchowe są zasilane przez kanistry z gazem przechowywane w zbiornikach pod eksplodatorami na górze.

# 26 Znalazłem tę rzecz w moim jedzeniu. Po prostu przykleił się do kawałka mięsa; Nie został w to włożony ani nic. Ktokolwiek wie co to jest?

Źródło obrazu: iamfase

Odpowiedź: Mikroczip dla bydła / świń w celu śledzenia pochodzenia mięsa.

# 27 Przejeżdżam przez to każdego dnia, co jest na tym samochodzie?

Źródło obrazu: FrancisART

Odpowiedź: To ramię żurawia – do filmowania w filmach… właśnie tak nakręcili film Red Bull Kluge.

# 28 Ciemna linia na ziemi widoczna w ciężkim strumieniu Falx Falcon. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: tylko do odczytu

Odpowiedź: To ziemia. Nowa Kaledonia

# 29 Co to za czarne rzeczy pojawiają się na ścianach łazienki w moim hostelu? Jest prawie w każdym rogu

Źródło obrazu: the_lonely-guy

Odpowiedź: Inwazja termitów.

# 30 Znalazłem ten spływ kajakowy rzeką Missisipi Wczoraj myślę, że to jakiś rodzaj dokładnego grzyba, ale nigdy nie widziałem tego w moim życiu. Co to za rzecz?

Źródło obrazu: Gmill3r28

Odpowiedź: Bryozoa (znana również jako Polyzoa, Ectoprocta lub powszechnie jako zwierzęta mech) kolonia.

. (tagsToTranslate) tajemnice internetu (t) ludzie identyfikują rzeczy (t) dziwne znaleziska (t) najdziwniejsze znaleziska (t) co to jest